VMBO – Johan de Witt Scholengroep
Sector richting :Handel en Administratie
Klas                             : 4e Klas 
Start stage                    :6 oktober 2008 
Einde stage                  :17 oktober 2008 

Stage werkzaamheden         
(Handel) meewerken in een grootwinkelbedrijf of detailhandel of een kleine winkel
  (Administratie) Eenvoudige administratieve handelingen zoals archiveren, eenvoudig invoer werk op de pc, telefoon aannemen en doorverbinden, eenvoudige receptie werkzaamheden, postkamer werkzaamheden,   

Stageboek     
:Er wordt gewerkt met een stageboek, de leerlingen maken een dagverslag van de werkzaamheden en hebben enkele gerichte opdrachten waaronder het houden van een interview. Wilt u meer weten over de stageopdrachten kijk dan in de map stageboek Handel en Administratie.
 

Accountmanager
Mirjam Kerkman - van Boles
Johan de Witt Scholengroep
Onderwijs Service Punt / Arbeidstransfer Unit AU
Nieuwe Duinweg 10
2587 AC Den Haag
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 070-3312375
mobiel: 0643351463 
Let op: werkzaam van woensdag tot en met vrijdag
 VMBO stage waarom en wat kunt u verwachten

Een VMBO-leerling volgt een voorbereidende opleiding voor het middelbaar beroepsonderwijs, waarin de stage een belangrijk onderdeel is van de gehele opleiding. Middels deze stage maakt de leerling kennis met het beroep en werkzaamheden en ontwikkeld hij praktische vaardigheden en een juiste werkhouding. Gedurende de opleiding moet de VMBO-leerling een belangrijke keuze maken voor een richting m.b.t. een vervolgopleiding. Mede door het organiseren van de stages, bieden wij de leerling de mogelijkheid tot het maken van een weloverwogen, bewuste en goed onderbouwde keuze m.b.t. een vervolgopleiding. Bovendien blijken stages leerlingen te helpen bij het vinden van werk als zij eenmaal hun vervolgopleiding hebben afgerond. 

De afdeling arbeidstransfer Unit (AU) van de Johan de Witt Scholengroep is verantwoordelijk voor het organiseren van de diverse stages binnen het VMBO. Het contact tussen de school en het bedrijf komt veelal allereerst door deze afdeling tot stand en zij zorgt voor alle formaliteiten rondom de stageorganisatie. De stagecoördinator van school speelt ook een belangrijke rol in de stageorganisatie. Hij is verantwoordelijk voor de leerlingenmatch en draagt samen met AU ervoor zorg dat alles volgens afspraak verloopt.  

De leerling neemt telefonisch contact op met de stagebedrijven om een kennismakingsgesprek af te spreken. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt ook de stageovereenkomst doorgenomen en ondertekend. Tijdens de stage zal de leerling worden begeleid door een stagebegeleider vanuit school, die ook bij het bedrijf langs komt om samen met de leerling en de werkbegeleider de stage te evalueren.  

Voor u als stagebedrijf is het dus van belang te weten dat onze leerlingen nog geen beroep hebben geleerd maar zich tijdens deze voor de leerlinge zo belangrijke stage hierop oriënteren.