BIBLIOTHEEK SCHEVENINGEN OP NETWERKPAD

De maandelijkse netwerkavond  op 27 oktober  j.l. van de Ondernemers Sociëteit Scheveningen

(OSS) in ‘De Albatros’ aan de Dr. Lelykade was zoals vanouds weer eens echt gezellig en informatief. René van Ginneken van de Bibliotheek Scheveningen liet zien dat hij niet alleen een bewogen spreker is, maar dat hij van alle mogelijkheden die zijn (of onze) bibliotheek te bieden heeft gebruik weet te maken. Mocht het thema ‘De Bibliotheek Scheveningen en netwerken’ in het begin wellicht bij menigeen tal van vraagtekens hebben opgeroepen, na het heldere verhaal van René bijgestaan door zijn charmante collega was het echter duidelijk dat de bibliotheek een sociale netwerkfunctie heeft binnen het stadsdeel Scheveningen. Bijzonder fraaie en kleurrijke dia’s waren het bewijs dat de bibliotheek in deze tijd voor de Scheveningers een plaats is van ontmoeting, leren, recreatie en informatie. De grote trots van de bibliotheek is de ‘Pronk-Kast’ met een unieke collectie over de visserij en Scheveningen. Een Strandbibliotheek in de zomer, lezingen, tentoonstellingen, cursussen, verhalentafels voor oud-vissers zijn nieuwe en belangrijke Scheveningse initiatieven. De collectie van de bibliotheek bevat ruim 37.500 titels; een bron van informatie en ontspanning waarop Scheveningen trots mag zijn.Door Dick van der Toorn

Na de lezing ontvingen de bezoekers een cadeautje; twee prachtige boekjes: ‘De Zeestraat van ’s-Gravenhage naar Scheveningen’, door Constantijn Huygens, en ‘Twee Vrouwen’, door Harry Mulisch.De huidige kredietcrisis was echter ook deze avond het onderwerp van het gesprek. Spontaan werd dan ook besloten de ‘kredietcrisis’ als extra (gespreks)onderwerp in te lassen en de ondernemers de gelegenheid te bieden vragen te stellen. De jong ogende, veertigjarige Rabobank directeur, en bestuurslid van de OSS, Robbert Jansen gaf niet alleen een direct antwoord op de vele vragen, maar liet duidelijk zien dat zijn bank het Hollandse ondernemerschap nog steeds hoog in het vaandel heeft staan. De Rabobank is volgens zijn zeggen voor de zelfstandige ondernemer en de kleine spaarder een direct aanspreekpunt, waarbij de bank altijd dichtbij de klant staat en zoveel mogelijk meedenkt in het zoeken naar oplossingen. Ook in moeilijke tijden. Niet voor niets is de Rabobank 4e op de wereldranglijst van veilige banken. ‘Hoe kan ik met mijn onderneming overleven in deze tijd’ en ‘waar kan ik ondersteuning krijgen’ waren deze avond twee van de vele gestelde vragen. ‘Niet alleen een miljardeninjectie voor de multinationals, maar ook een steunfonds voor de kleinere ondernemer’ was een gedachte die een ieders instemming kreeg. Dat de Scheveningse ondernemers ‘geen zee te hoog gaat’, maar met ‘beide voeten op de Scheveningse kade staan’  is aangetoond met de bouw en de investeringen in het havengebied, het denken aan de toekomst en het scheppen van werkgelegenheid voor jong en oud. Het leggen van de juiste contacten, maar vooral de juiste adviezen van MKB en KvK zijn daarbij juist in deze tijd onmisbaar.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het bestuur van de OSS nodigt alle Scheveningse ondernemers en ondernemers verbonden met Scheveningen uit voor de

 

 

Ondernemers Societeit Scheveningen

Netwerkbijeenkomst

 

op 27 oktober 2008 

 

Wij zijn verheugd dat wij u de heer René van Ginniken, stadsdeelhoofd van de Dienst Openbare Bibliotheek Scheveningen en Statenkwartier bereid hebben gevonden om op te treden als gastspreker.

 

De openbare bibliotheken, een kleine, gemeentelijke dienst tussen al die andere gemeentelijke diensten bieden u aan een krantje te lezen, gebruik te maken van computer faciliteiten, en een tijdschrift door te bladeren. Alleen als men lid is van de bibliotheek kan men er iets van mee naar huis nemen! Niet alleen boeken, maar ook cd-roms, luisterboeken voor doven en slechthorenden, tijdschriften en nog veel meer materiaal kan geleend worden. De bibliotheek is niet alleen een leeszaal en een verzameling uit te lenen materialen, maar ook een belangrijke functie in een wijk voor het onderwijs en speciale groepen. Wat de bibliotheek allemaal meer is hoort u van René van Ginneken, stadsdeelhoofd Scheveningen op maandag 27 oktober 2008.

 

Albatros

Dr Lelykade 1d

Scheveningen

 

Kosten:

Leden gratis
Introducee 1e keer: gratis, graag telefonisch of per email aanmelden bij het secretariaat
Gasten van leden € 20,00 p.p.

Buitenleden € 20,00 p.p.

Gasten van Buitenleden € 20,00 p.p.

 

Programma

19.00-19.30 uur Inloop

19.50 - 20.10 uur Bibliotheek Scheveningen
20.30- 21.00 uur discissie Krediet Crisis

20.00-21.30 uur netwerken

 

Het bestuur van de Ondernemers Sociëteit Scheveningen