Titel

Kunst en Cultuur Network meeting 

organisatie Muzee Scheveningen i.s.m. bibliothheek Scheveningen en stadsdeelkantoor Scheveningen
locatie Muzee (start) Neptunusstraat 90 
datum 24 november 2010 
tijden 19:30 - 22:00 uur 

omschrijving

Op initiatief van de vm. makelaar wijkcultuur, het stadsdeel Scheveningen, Muzee Scheveningen en de Openbare Bibliotheek Scheveningen is op 26 maart 2009 in Muzee een speciale avond georganiseerd waarvoor alle actieve kunst- en cultuurorganisatoren, kunstenaars en geïnteresseerde bewoners in Scheveningen waren uitgenodigd. Doel van de avond was te komen tot een uitwisseling van lopende en komende projecten, plannen en ideeën voor kunst en cultuur in Scheveningen. De avond zelf was een groot succes met maar liefst 150 deelnemers. Er werden nieuwe plannen gepresenteerd, er waren korte optredens en er was voldoende tijd en ruimte tussendoor om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Een verslag van deze avond is  bijgevoegd.

Paul Cornelissen heeft als makelaar wijkcultuur in 2009 in zijn eindevaluatie aan de gemeenteraad voorgesteld Muzee Scheveningen in samenwerking met de Bibliotheek Scheveningen aan te wijzen als Cultuuranker voor dit stadsdeel. Vooruitlopend op verdere besluitvorming hierover organiseren wij op woensdag 24 november 2010 een nieuwe netwerkbijeenkomst Kunst en  Cultuur.

Uit signalen die wij ontvangen van kunstenaars en bewoners blijkt dat er een duidelijke behoefte leeft om elkaar met enige regelmaat te treffen tijdens dergelijke bijeenkomsten. Doel van deze avond is opnieuw te komen tot een uitwisseling van lopende en komende cu lturele projecten. Bovendien willen wij u op 24 november laten kennismaken met de ruimtes van de onlangs verbouwde Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk aan de Berkenbosch Blokstraat  a, zo’n 300 meter van Muzee. Met de kerkzaal van de Lourdeskerk hopen wij dé multifunctionele plek te hebben gevonden waarmee enerzijds voldaan kan worden aan de vraag naar oefen- en speelruimte voor onder andere de vele Scheveningse koren en het Schevenings Toneel en waar anderzijds ruimte is voor laagdrempelige culturele activiteiten voor alle doelgroepen.

Tijdens de komende netwerkbijeenkomst zullen de mogelijkheden van deze nieuwe ruimte aan vertegenwoordigers van het Schevenings verenigingsleven worden gepresenteerd. De Lourdeskerk ligt centraal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De kerk fungeert momenteel als spiritueel centrum (center for body and mind lifestyle Chizone, www.chizone.nl). Er is onder andere een podium aangebracht en een professionele licht- en  geluidsinstallatie.

De Lourdeskerk vult met zijn zaalcapaciteit van 450 stoelen de lacune op  tussen enerzijds de kleinschalige podiumfunctie van Muzee Scheveningen (max. 100 stoelen) en anderzijds de grootschalige accommodatie van het World Forum Theater met een zaalcapaciteit van ca. 2.000 stoelen.

De kerkzaal van de Lourdeskerk heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot hét Cultuurpodium van Scheveningen, temeer daar de huidige exploitanten bereid zijn de zaal voor een redelijke prijs te verhuren aan Scheveningse culturele organisaties.

Graag zien wij u op 24 november in Muzee en de Lourdeskerk! Het programma is bijgevoegd. U kunt zich voor deze avond aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch bij Muzee: 070-3500830. Als u een inhoudelijke bijdrage wilt leveren aan deze avond, dan kunt u dat in uw mail vermelden.

Met vriendelijke groet,

Maarten en Noël de Bruin, Chizone

Theo van Daalhoff, Stadsdeelkantoor Scheveningen

Paul de Kievit, Muzee Scheveningen

Janne van der Vegt-Hoeben, Bibliotheek stadsdeel Scheveningen

 

Programma

Netwerkbijeenkomst Kunst en Cultuur in Scheveningen

woensdag 24 november 2010, 19.30 – 22.00 uur

19.00 – 19.30 uur Inloop en ontvangst met koffie en thee bij Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92

19.30 – 19.45 uur Presentatie ‘op zoek naar een Cultuurpodium in Scheveningen’ door Paul de Kievit, Muzee

19.45 – 19.55 uur Gezamenlijke wandeling naar de O.L.V. van Lourdeskerk, Berkenbosch Blokstraat 9 A

19.55 – 20.00 uur Ontvangst bij Chizone center for body and mind lifestyle. Gespreksleider in de Lourdeskerk: Theo van Daalhoff, teamleider Welzijn, Jeugd en Burgerschap stadsdeel Scheveningen

20.00 – 20.15 uur Het Shantykoor Scheveningen zingt

20.15 – 20.30 uur Welkomstwoord door Susan Kuylenburg namens Chizone

20.30 – 20.45 uur Presentatie audiovisuele mogelijkheden in de Lourdeskerk door MWee AV Design

20.45 – 21.00 uur Het Schevenings Toneel speelt

21.00 – 21.30 uur Nader in te vullen

21.30 – 22.00 uur Netwerkborrel in de Lourdeskerk

De tweede Netwerkbijeenkomst Kunst en Cultuur in Scheveningen is een initiatief van Muzee, Stadsdeel en Bibliotheek Scheveningen en Chizone en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Stadsdeelkantoor Scheveningen, Chizone, Sababa Catering en MWee AV Design Den Haag.

meer info

www.muzee.nl