atropos

Uitvaartverzorging Atropos

Erik Boelkens
Van Boetzelaerlaan 292
2581 BC Den Haag
070 - 3066.030
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.atropos.nl

Atropos werd opgericht in 1920 door mijn grootvader de heer Willem Spaans. Zijn vader was timmerman en leverde doodskisten. Van 1920 tot 1970 is het bedrijf in handen geweest van één man. Twee zonen hebben wel korte tijd ook in het bedrijf gewerkt, maar ging daarna weer uit het bedrijf. Naast begrafenissen werd er ook bemiddeld in assurantiën. Daarnaast verzorgde Willem Spaans de administratie en de verzending van de plaatselijke Kerkbode. Na de oorlog vestigde hij zich op de Van Boetzelaerlaan 292. Hier werd een rouwkamer ingericht. Van 1950 tot 1970 werkte zijn schoonzoon D.J. Boelkens als freelancer in het bedrijf. Deze had hiernaast een eigen assurantiekantoor. In november 1970 werd het bedrijf door D.J. Boelkens overgenomen.

In 1973 kwam zijn zoon H. Boelkens in het bedrijf werken. Eerst nog met een korte onderbreking i.v.m. vervullen militaire dienstplicht. In 1978 werd het naastgelegen pand 294 aangekocht gedeeltelijk en bij het bedrijf getrokken. Het personeelsbestand breidde zich uit met een assistente voor de boekhouding e.d. en diverse parttimers voor het begeleiden van bezoekuren. In 1991 kwam er een junior uitvaartverzorger bij. Na het overlijden van de heer D.J. Boelkens kwamen alle aandelen volledig in handen van zijn zoon en zette deze het bedrijf voort. Na de aanschaf van een eigen garage in 1994 werd het personeelsbestand verder uitgebreid.

Het huidige personeelsbestand bedraagt 14 personen. Het aantal VTE is ±7,1. De omzet in aantallen verzorgde uitvaarten bedraagt momenteel 230 per jaar. De laatste jaren is dit mede door een teruglopend sterftecijfer stabiel gebleven.

Atropos is volledig zelfsupported. Het bezit apparatuur en kennis om zelf rouwdrukwerk te verzorgen. Er is een eigen wagenpark dat bestaat uit twee rouwauto’s, twee volgauto’s, een busje voor overledenen en een aangepaste auto voor het vervoer van een rolstoel gebonden persoon. Daarnaast zijn er diverse personen auto’s in het gebruik bij de uitvaartverzorgers en zijn er twee motoren om in gebieden te komen waar het met de auto lastig wordt.

Keurmerk en lidmaatschap
Atropos heeft sinds mei 2008 het Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) Lid van het NU

Bijzonderheden
Atropos heeft in 2006 de Rouwcaravan geïntroduceerd. In 2008 volgde hierop de introductie van een motoraanhanger geschikt voor het vervoeren van een grafkist achter de motor.

Web:

http://www.atropos.nl

Email:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.