VMBO - Johan de Witt Scholengroep
Sector richting : ICT
Klas                             :4e Klas
Start stage                    :2 februari 2009
Einde stage                  :13 februari 2009 

Stage werkzaamheden :          
het verzorgen van een PowerPoint presentatie, waarin de leerling het volgende in kaart moet brengen: de historie van het bedrijf, de oprichter(s), de huidige locatie (platte grond, routekaart/beschrijving), soort bedrijf(productie/dienstverlening/ideële instelling enz.), wat wordt er geproduceerd, wat is het eindproduct, het halfproduct, wat is hun afzetmarkt, doet men aan export of heeft men hiertoe plannen, hoe ziet de productielijn eruit. M.a.w. hoe komt men van beginmateriaal tot eindproduct? Wanneer het een dienstverlenende instelling is, welke diensten verlenen ze dan? Voor wie? Wanneer kom je in aanmerking of wanneer maak je gebruik van deze dienstverlening? Hoe ziet de structuur van de organisatie eruit? Directieleden, personeel, binnendienst, buitendienst, eventueel vrijwilligers, werktijden, bereikbaarheid, beschikbaarheid.

Stageboek
Er wordt gewerkt met een stageboek, de leerlingen maken een dagverslag van de werkzaamheden en hebben enkele gerichte opdrachten waaronder het houden van een interview. Wilt u meer weten over de stageopdrachten kijk dan in de map stageboek ICT
 Accountmanager
Mirjam Kerkman - van Boles
Johan de Witt Scholengroep
Onderwijs Service Punt / Arbeidstransfer Unit AU
Nieuwe Duinweg 10
2587 AC Den Haag
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 070-3312375
mobiel: 0643351463 

Let op: werkzaam van woensdag tot en met vrijdag


VMBO stage waarom en wat kunt u verwachten

Een VMBO-leerling volgt een voorbereidende opleiding voor het middelbaar beroepsonderwijs, waarin de stage een belangrijk onderdeel is van de gehele opleiding. Middels deze stage maakt de leerling kennis met het beroep en werkzaamheden en ontwikkeld hij praktische vaardigheden en een juiste werkhouding. Gedurende de opleiding moet de VMBO-leerling een belangrijke keuze maken voor een richting m.b.t. een vervolgopleiding. Mede door het organiseren van de stages, bieden wij de leerling de mogelijkheid tot het maken van een weloverwogen, bewuste en goed onderbouwde keuze m.b.t. een vervolgopleiding. Bovendien blijken stages leerlingen te helpen bij het vinden van werk als zij eenmaal hun vervolgopleiding hebben afgerond. 

De afdeling arbeidstransfer Unit (AU) van de Johan de Witt Scholengroep is verantwoordelijk voor het organiseren van de diverse stages binnen het VMBO. Het contact tussen de school en het bedrijf komt veelal allereerst door deze afdeling tot stand en zij zorgt voor alle formaliteiten rondom de stageorganisatie. De stagecoördinator van school speelt ook een belangrijke rol in de stageorganisatie. Hij is verantwoordelijk voor de leerlingenmatch en draagt samen met AU ervoor zorg dat alles volgens afspraak verloopt.  

De leerling neemt telefonisch contact op met de stagebedrijven om een kennismakingsgesprek af te spreken. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt ook de stageovereenkomst doorgenomen en ondertekend. Tijdens de stage zal de leerling worden begeleid door een stagebegeleider vanuit school, die ook bij het bedrijf langs komt om samen met de leerling en de werkbegeleider de stage te evalueren.  

Voor u als stagebedrijf is het dus van belang te weten dat onze leerlingen nog geen beroep hebben geleerd maar zich tijdens deze voor de leerlinge zo belangrijke stage hierop oriënteren.