Doe mee aan het grote bedrijfshuisvesting onderzoek voor de Haagse regio 

De gemeente Den Haag doet elke drie jaar een groot onderzoek naar de ruimtebehoefte van bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Cruciaal onderdeel van het onderzoek is een enquête via internet die door ondernemers zelf wordt ingevuld. De gemeente vraagt aan 15.000 ondernemers in de Haagse regio dit te doen. Als u als ondernemer meedoet, heeft u niet alleen invloed op het toekomstige beleid van de gemeente, maar maakt u ook kans op een leuke prijs. 

Het belangrijkste doel van het onderzoek is om ondernemers in de Haagse regio in de toekomst nog beter van dienst te zijn wat betreft passende bedrijfsruimte. De gemeente Den Haag onderschrijft dat goede huisvesting een positief effect heeft op bedrijfsprestaties. Daarom is van groot belang het aanbod beter te laten aansluiten op de huisvestingsvraag van de ondernemer. Hoe meer passende bedrijfsruimte, hoe groter de kans op een gezonde economische ontwikkeling voor u als ondernemer en uw stad. De gemeente verricht het onderzoek in overleg met stadsgewest Haaglanden, de Kamer van Koophandel, MKB Den Haag, VNO-NCW West, Steenworp vestigingsadviseurs Haaglanden en marktpartijen. 

Wat wordt onderzocht?

Ondernemers worden in de enquête bijvoorbeeld gevraagd naar hun behoefte aan type bedrijfshuisvesting en aantal vierkante meters. Ze kunnen ook aangeven wanneer en waar zij bedrijfsruimte willen hebben in de regio. Ook het bestaande en geplande aanbod krijgen aandacht in het onderzoek, zodat een integraal beeld van de marktsituatie ontstaat.  

Meer informatie

Het invullen van de enquête zal ongeveer 15 minuten van uw tijd in beslag nemen en afhankelijk van uw situatie en uw toekomstige behoefte kan dit iets korter of langer duren. Bent u ondernemer in de Haagse regio, wilt u de enquête invullen en u bent daarvoor niet per brief uitgenodigd of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met STOGO Onderzoek en Advies, het bureau dat het onderzoek uitvoert: telefoon 030-233 43 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan een gebruikersnaam , inlogcode en het webadres om de enquêtevragen te beantwoorden. U kunt meedoen tot 25 september 2009 en onder de deelnemers worden leuke prijzen verloot.