Den Haag helpt ondernemers

 

Wethouder Henk Kool heeft in april 2009 drie bijeenkomsten voor ondernemers georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten werden er drie workshops aangeboden:

  • Werken, werkloos worden, opleiden. Hier werd informatie gegeven over de rol en taak van het Werkgeversservicepunt, het Mobiliteitscentrum en de mogelijkheden om te leren en werken werden besproken. De Kenniscentra waren aanwezig om vragen over de O&O-fondsen te beantwoorden.
  • In de workshop kredieten werd uitgelegd welke mogelijkheden de gemeente en Qredits hebben om ondernemingen financieel te steunen bij start- of groeiplannen, de rol van de coaches en de mogelijkheden van het Startersfonds.
    Het Bijzonder Besluit Zelfstandigen (BBZ) betreft een regeling voor zelfstandigen die tijdelijk in financiële problemen zitten. De Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen (IOAZ) voorziet in aanvullingen voor ondernemers van 55 jaar of ouder.
  • In de workshop gemeentelijke regelingen werd een toelichting gegeven op gemeentelijke regelingen, huisvesting, de 94 miljoen euro die de gemeente extra of vervroegd investeert, de nieuwe regels voor aanbestedingen en de rol van de Bedrijvenbalie en de Kamer van Koophandel.