Creatief Scheveningen

  
  

 ondersteund door: Ondernemers Sociëteit Scheveningen

  
  

 

Scheveningen borrelt en bruist van de creativiteit! Zo zijn er vele initiatieven in ontwikkeling van, voor en door vormgevers, kunstschilders, beeldhouwers, webdesigners, fotografen, architecten, artiesten, enz.

 

Een van deze initiatieven is die van Marije Hendrikx voor een keten van Art & Jazz cafés in Scheveningen. Marije heeft hierover even kort gesproken tijdens de netwerkbijeenkomst van Muzee voor kunst en Cultuur en nodigt nu alle belangstellenden uit voor een eerste brainstormsessie

 

"De behoefte aan Art & Jazz (eet)cafés in Scheveningen blijkt heel groot, zowel bij de kunstenaars als bij het publiek, dat heb ik afgelopen weken kunnen merken! Vrijwel dagelijks ben ik bezocht door enthousiaste potentiële klanten die de hoop uitspraken dat er snel zo 'n keten van Art & Jazz cafés zal komen en door, even zoveel, kunstenaars die allemaal op een of andere manier een bijdrage eraan willen leveren, of eraan deel willen nemen.Als zoveel mensen het willen en erin geloven, dan ben ik ervan overtuigd  dat we - met behulp van jullie allemaal- dit snel kunnen realiseren." 

 

"Ik had de hoop uitgesproken, dat er teveel mensen zouden zijn voor aan mijn tafel. Mijn hoop is uitgekomen.

 

Daarom wijken wij op Woensdag avond 15 april uit naar Grandcafé DAP & C0, Schokkerweg 39, Scheveningen, waar ik jullie om ca. 19.00 uur verwacht."

 

Wilt u AUB uw komst te bevestigen, door het sturen van een email naar

Mariska van den Berg (Aveco Licht Geluid LED, OSS, SCSd) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
u ontvangt dan een bevestiging en de gastenlijst.

 

Bij de bar kunt u op eigen kosten drankjes bestellen.


 

De presentatie van Marije bij de Muzee netwerkbijeenkomst voor kunst en cultuur

Art & Jazz cafés in Scheveningen

Ik ben Marije Hendrikx en ik houd van kunst in de meest uitgebreide zin van het woord.

Ik heb een winkeltje in de Badhuisstraat waar ik kettingen verkoop van veelal oude kralen met geschiedenis,die ik zelf meeneem uit andere werelddelen. Met deze kralen ontwerp ik dan sieraden met een verhaal. Verder geef ik thema avonden voor groepen mensen waar ik vertel over de geschiedenis van kralen. Schrijven doe ik heel graag; een aantal verhalen en gedichten zijn gepubliceerd. Fotograferen is ook een van mijn expressievormen.

 

MIJN VISIE

Scheveningen heeft veel kunst en cultuur en het zou goed zijn wanneer mensen die mooi werk maken dat gezamenlijk naar buiten konden brengen. Helaas heeft Den Haag een belangrijk evenement afgeschaft, n.l. het jazz festival.

Jazz moet weer zoveel mogelijk naar Scheveningen gehaald

Het doet pijn om te zien dat in  een plaats als Scheveningen, die zoveel potentie heeft er zoveel mogelijkheden onbenut worden gelaten. Het is mijn mening dat Scheveningen meer inhoud moet krijgen. Mijn visie voor Scheveningen is : Scheveningen, het- kloppende kunstzinnige - hart aan zee; zoals Mon Martre het kunstcentrum is van de stad Parijs, is Scheveningen dat voor Den Haag. 

Mijn winkeltje is letterlijk het verlengde van mijn woonkamer/atelier waar een tafel staat van vier meter lang, waaraan bijna dagelijks mensen plaatsnemen. Meestal inspirerende creatieve mensen zoals; schilders, beeldhouwers, edelsmeden, stylisten, architecten, ontwerpers van haute couture, mensen van theater, muzikanten, klassiek en jazz.

Deze - meestal Scheveningse- kunstenaars komen hier regelmatig om onder het genot van een hapje en een drankje ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en soms zelfs om hier kunst te maken.

Vaak hangt er een sfeer zoals in de vroegere kunstcafe's in Mon Martre. Aan mijn tafel wordt gesproken over de ontwikkelingen in de wereld en hoe wij daar bij het creëren van schoonheid en kunst op in kunnen spelen. Kunstenaars van allerlei pluimage- die goed, mooi en inspirerend werk maken, zouden hun kunst gezamenlijk naar buiten moeten kunnen brengen . Zo is mijn idee geboren om samen met andere kunstenaars, wellicht u, een art en jazz café op te gaan zetten.

Mijn visie van een Art & Jazz café is

- dat het dagelijks ook in de avonduren open is en podium wil geven aan allerlei kunstenaars van verschillende vormen van kunst
- een creatieve ruimte voor kunstenaars en kunstliefhebbers waar zij onder het genot van een hapje en een drankje inspirerende contacten kunnen leggen en onderhouden
- een podium dat permanent gelegenheid biedt aan muziekanten om muziek te maken.
- een aantal kunstenaars moeten met elkaar een hoogwaardig kunstzinnig maandprogramma samen stellen; ik denk b.v. aan een 'haute couture ' modepresentatie; een lezing over diverse onderwerpen, gerelateerd aan kunst en cultuur
- muziekavonden, waarbij gebruik gemaakt kan worden van een piano die permanent aanwezig is.
- Literaire avonden
- ook moeten kunstenaars in steeds wisselende exposities verschillende kunstobjecten kunnen exposeren en verkopen.
- en natuurlijk veel jazz muziek

 

Het is mijn hoop, dat dit idee zoveel enthousiasme en navolging genereert, dat we in de toekomst kunnen spreken van een keten van Art & Jazz cafés met onderling afgestemde programmas, zodat zij zich in een 'event' naar buiten kunnen presenteren in b.v. een Art & Jazz wandelroute

  
  U kunt zich voor deze nieuwsbrief in- of uit- laten schrijven door het versturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met opgave van onderwerp.