2013-12 Dare to have a dream

Geachte relatie,

 

Ondernemen is belangrijk voor de regio Haaglanden. Bedrijven die het goed doen zorgen voor een sterke lokale economie en voor werkgelegenheid. Den Haag is een echte ondernemersstad geworden. Alleen al in 2011 zijn er 6.000 Hagenaars gestart met een onderneming.  Onze stichting Dutch Dream Foundation wilt, in navolging van het succesvolle nationale Dare to have a Dream programma, in samenwerking met de gemeente Den Haag het ondernemerschap en de ondernemende mindset in de regio Haaglanden stimuleren door middel van een regionaal Dare to have a Dream programma. Burgemeester Van Aartsen ondersteunt dit initiatief en  is tevens lid van ons Comité van Aanbeveling.

 

Het motto van de Dutch Dream Foundation (DDF) is ‘Dare to have a dream!’. Het hebben van een droom is een voorwaarde om als ondernemer succesvol te zijn. Maar het realiseren van die droom is een kwestie van hard werken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Sinds 2010 zijn wij met het landelijke coaching programma aardig op weg om bij te dragen aan de groei van ondernemerschap en de ondernemende mindset in Nederland vanuit ‘learining en fun’ en ‘gunnen’.  Ook het innovatief ondernemerschap willen op deze manier meer zichtbaar maken vanuit kansen pakken en andere mogelijkheden zien.

Er zijn veel ondernemers die na het opzetten van een eigen bedrijf in een fase terechtkomen, waar ze een extra duw, motivatie of inspiratie nodig hebben om de volgende fase van volwassenheid en groei in te gaan. Veel van deze ondernemers zien de topmanagers van topondernemingen zoals de Rabobank, Achmea en Siemens als voorbeeld en zij zouden van hen willen leren. De kloof tussen deze ondernemers en de topmanagers is echter gevoelsmatig erg groot en ogenschijnlijk bijna onoverbrugbaar.

 

In het Dare to have a Dream project brengt de Dutch Dream Foundation de topmanagers en veelbelovende ‘nieuwe ondernemers’ samen. Onder “nieuwe ondernemers” verstaan wij bi-culturele ondernemers, social entrepreneurs en innovators. De redenen dat we hiervoor kiezen zijn dat zij zich kenmerken als ondernemers met extra veel passie, drive en energie. De topmanager draagt zijn kennis en inzichten over, stelt zijn/haar netwerk en eigen organisatie beschikbaar, coacht, stimuleert en draagt bij aan het succes van de ondernemer. De topmanager zal een Haagse ondernemer gedurende een jaar begeleiden en coachen.

 

Het gaat dan om een jaar lang (slechts twee uur per maand) een talentvolle ondernemer te willen coachen vanuit MVO en diversiteitsoogpunt.  Onze huidige sponsorcoaches (CEO’s of Leden van Raad van Besturen) komen o.a. van Staatsloterij (Frans van Steenis), Rabobank (Coert Beerman), Siemens (Ab van der Touw), Zwitserleven, Lely, Festo (Thomas Pherson), Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken (DGBEB Simon Smits), Gemeenten Amsterdam, Rotterdam (wethouder Korrie Louwes) en Den Haag (Ans Rietstra), de Belastingdienst, AVAS Hogeschool, D reizen (Henk van den Broek), KPN, ING (Ben van de Vrie) en Zeeman (Bart Karis).

 

In totaal helpen we in het landelijke programma op deze manier iedere jaar rond 20 ondernemers. In het regionale programma zullen tien regionale ondernemers één jaar lang worden gecoacht door tien topmanagers uit de regio. Iedere coach sponsort een bedrag van 2.500 euro per jaar om dit succesvolle MVO programma duurzaam te maken vanuit estafettegedachte.

Graag willen wij een afspraak met u maken om het programma nader te komen toelichten. Kunt u s.v.p. aangeven welke datum en tijdstip daarvoor het beste uitkomt?

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw aandacht.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kwan Chan

Partner Regioprogramma Haaglanden
Dutch Dream Foundation 
………………………………………………………………………………………………………………………….

T:   +31 (0)2 0 45 11 450

M: +31 (0)6 41 36 12 90
M: +31 (0)6 42 10 80 37
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.dutchdreamfoundation.nl

www.daretohaveadream.nl


__________________________-

KORTE INFORMATIE OVER DUTCH DREAM FOUNDATION

Als Dutch Dream Foundation willen we sinds 2006 het gedachtegoed van de ‘Dutch Dream’ exporteren naar alle landen waar Nederlandse organisaties aanwezig zijn. Om te beginnen eerst in Nederland vanuit diversiteit. De Dutch Dream binnen het gedachtegoed van de Foundation staat synoniem voor een nieuwe type ondernemer die gegroeid is op de samensmelting van de internationale Nederlandse ondernemersgeest en de gepassioneerde ondernemer. Deze cocktail is de juiste mix voor een nieuwe type ondernemer. In Nederland is het project sinds 2010 ‘Dare to have a dream’ gestart waar succesvolle  ondernemers gekoppeld worden aan CEO’s van gevestigde corporate organisaties. De match tussen deze twee werelden heeft zijn uiterst positieve invloeden naar beide kanten toe. Het heeft zowel een maatschappelijke component en positiviteit als een economisch/zakelijke.

 

De rode draad is de passie die uitgaat van de Dutch Dream, het connecten, het koppelen.
Koppelen van het entrepreneursdomein met het corporate domein, koppelen van bedrijven uit 2 verschillende invalshoeken, koppelen van het maatschappelijke met het economische. De Dutch Dream zal als een olievlek uitgerold worden en zal synoniem staan voor verbinden en passie. We maken ons als stichting sterk om verschillende werelden bij elkaar te brengen, waardoor er een creatieve en vruchtbare bodem ontstaat. Wij zijn namelijk van mening dat dit leidt tot groei en activering van een samenleving. De kunst is om dit zo goed mogelijk door te geven aan de next generation. O.a. Henk van den Broek (D Reizen en Dirk van den Broek), Ab van der Touw (Siemens), Bart Karis (Zeeman), Coert Beerman (Rabobank) en Frans van Steenis (Staatsloterij) zijn een van onze coaches.

Tenslotte heeft Dutch Dream Foundation een Vriendenclub, Ambassadeursnetwerk en een Comité van Aanbeveling (met o.a. de heer Ben Bot, voormalig minister, Ab van der Touw, Bestuursvoorzitter van Siemens Nederland en Jozias van Aartsen, Burgemeester van Den Haag) met prominente vertegenwoordigers uit diverse sectoren.

Meer informatie kunt u op onze sites lezen.