Uitnodiging broodfonds informatieavond voor ondernemers uit Den Haag e.o. 7 mei 2013

Beste mevrouw/meneer,

Graag informeer ik u en uw netwerk over de informatieavond over het broodfonds die zal zijn op dinsdag 7 mei om 19:30 in Den Haag.

Een broodfonds is een netwerk waarin minimaal twintig en maximaal vijftig zzp’ers en andere zelfstandig ondernemers bereid zijn elkaar door een periode van arbeidsongeschiktheid te helpen. De meeste zelfstandigen zijn niet verzekerd tegen inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid. Van alle Nederlandse zelfstandigen, blijkt tweederde geen AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) te hebben. Ze vinden het vaak te ingewikkeld of te duur om dit risico te verzekeren.

Een broodfonds is een alternatief voor de AOV. Het eerste collectieve broodfonds bestaat al zeven jaar. Sinds de BroodfondsMakers, nu twee jaar geleden, naar buiten traden en groepen zijn gaan begeleiden bij het starten van een broodfonds, is het ontdekt als een serieuze oplossing: er zijn inmiddels dertig broodfondsen opgericht door heel Nederland. Daarnaast zijn er twintig groepen in oprichting.     

Om een korte impressie te krijgen kunt u via deze link een item zien over het Broodfonds uitgezonden bij 1 Vandaag en het Broodfonds bij VPRO Tegenlicht:
http://www.broodfonds.nl/nieuws/in_het_nieuws

Ondernemers uit Den Haag die interesse hebben en nieuwsgierig zijn naar het broodfonds kunnen zich aanmelden voor de informatie bijeenkomst op dinsdag 7 mei 2013 om 19.30 uur. Aanmelden vooraf via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toegang is gratis.   

Locatie:
Parish Church
Marialaan 2
Den Haag 
 
inloop: 19.00 uur
start: 19.30 uur 

http://www.broodfonds.nl/nieuws/agenda/informatie_avond_den_haag

Wij hopen u dinsdag 7 mei te mogen ontmoeten.
Uiteraard kunt u deze uitnodiging verder verspreiden binnen uw netwerk. 

Met vriendelijke groet,

Inge Broere
De BroodfondsMakers


 
Meer informatie:

Hoe werkt een broodfonds?
Zelfstandigen in een broodfonds zetten elke maand een bedrag opzij op een eigen broodfondsrekening. Zodra een van de deelnemers ziek wordt, krijgt hij van de twintig tot vijftig deelnemers een kleine schenking. Er is keuze uit drie soorten inleg: laag, midden en hoog. Als er niemand ziek wordt bouwt het broodfonds reserves op, daarom stopt de inleg boven een bepaald bedrag. Wie uit zijn broodfonds stapt, omdat hij bijvoorbeeld een vaste baan krijgt, mag het tegoed meenemen, want het geld blijft (met aftrek van de schenkingen) van de deelnemers zelf.

Een broodfonds werkt op basis van onderlinge afspraken. De meeste broodfondsen komen een paar keer per jaar bij elkaar of blijven in contact via een ander netwerk. Mensen met een ziekteverleden of chronische aandoening kunnen toegelaten worden tot een broodfonds. Wel moet iedere deelnemer van zijn bedrijf rond kunnen komen en dat met jaarcijfers kunnen aantonen.
 
Meer informatie en een kaart van alle actieve broodfondsen in Nederland staat op www.broodfonds.nl en @broodfonds op Linkedin, twitter en Facebook.