Met verschillende pleinen, workshops en netwerkgelegenheden is het Digitaal Festival het grootste gratis ICT-evenement in Den Haag. Wat gaat ú beleven op 29 september?

Op zaterdag 29 september tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u van alles zien en beleven in het Stadhuis van Den Haag. Van oefenen in de rijsimulator tot het kijken naar leuke korte films in de filmzaal.

De pleinen

ICT komt tot leven op de 4 pleinen in het atrium van het Stadhuis. Klik op de naam van het plein voor meer informatie:

  • Speelplein: laat u uitdagen op het speelplein. Spelen en plezier beleven hebben steeds meer een digitale component. Doe mee met apps, games en quizzen met mobiele telefoons of iPad.
  • Schoolplein: test uw digitale vaardigheden, bekijk welke cursussen er bij u in de buurt gegeven worden en leer hoe u via ICT kennis kan krijgen, delen, gebruiken en verspreiden!
  • Open plein: overheden, ook de gemeente Den Haag, willen steeds meer 'open' zijn met informatie. Goed voor de dienstverlening, goed voor de democratie. Mooie woorden, maar wat gebeurt er in de praktijk en wat betekent dat voor burgers en bedrijven? Discussieer mee op het open plein.
  • Demo-plein: de trends en ontwikkelingen in de ICT zijn bijna niet bij te houden. Er gebeurt vaak meer dan u zelf kunt zien en ontdekken. Op het demo-plein demonstreren bedrijven aan het publiek het nieuwste wat zij op dit moment in huis hebben.

De pleinen in het Atrium zijn voor iedereen toegankelijk.

ICT-Werkplaats

Bent u zelf actief in de ICT? Het Stadhuis is 29 september dé werkplaats voor ICT-ers. Professionals uit de overheid, bedrijfsleven en wetenschap slaan hun slag in een 20-tal workshops, presentaties en bijeenkomsten als open coffees.

Dus bent u een ICT-professional, bekijk dan de workshopstracks en schrijf u in!

Film & muziek

ICT heeft ook van alles te maken met film en muziek. Op het Spuiplein en in de filmzaal van het Atrium kunt u daarom genieten van muziek en verschillende (korte) films.

Netwerklunch

Van 12.00 tot 14.00 uur vindt er een netwerklunch plaats. Als gastheer biedt de gemeente deze lunch aan om zo belangrijke partners op het gebied van ICT met elkaar in contact te brengen en samenwerking te stimuleren.

Wilt u ook aanschuiven bij de netwerklunch? Lees meer over de netwerklunch. Welke hoofdgasten hebben we uitgenodigd? En hoe kunt u zich nog aanmelden? 

PITCH The Hague

Eén van de primeurs tijdens het Digitaal Festival Den Haag is de start van een ICT-netwerk: PITCH The Hague. Dit initiatief is gericht op professionals, bedrijven en publieke organisaties in de Haagse regio, die actief zijn op het gebied van ICT of digitale media.

Wilt u bij de start van PITCH The Hague aanwezig zijn? Lees meer en schrijf u in!