Stadsgesprek Duurzaamheid 19 juni

Green Deals: hoe pakken we dat aan in Den Haag?

De gemeente Den Haag organiseert op dinsdag 19 juni een tweede Stadsgesprek over hoe u in Den Haag kunt bijdragen aan de duurzame stad. De bijeenkomst in de Nieuwe Kerk gaat over duurzame economie in Den Haag en over Green Deals. Green Deals zijn vernieuwende samenwerkingsvormen tussen bedrijven en burgers die tot CO2-vermindering en energiebesparing leiden.

Duurzaam leven, wat is dat eigenlijk? Het betekent in ieder geval verantwoord omgaan met natuur en milieu en met de mensen om ons heen. Zo zorgen we ervoor dat ook toekomstige generaties hier kunnen wonen, werken en recreëren.

Presentator Joost Karhof leidt het gesprek tussen een panel van ervaringsdeskundigen en de zaal. Tijdens gesperk komen 3 onderwerpen aan bod die zich perfect lenen voor Green Deals: duurzame bedrijventerreinen, duurzaam inkopen en burgerparticipatie / micro-economieën. Ook komt de vraag aan bod welke bijdragen de aanwezigen willen leveren aan een duurzame economie in Den Haag.

Cabaretier Dolf Jansen geeft zijn eigen kijk op het stadsgesprek en Wethouder Economie, Henk Kool geeft een reactie.

Programma
19.00 uur: Ontvangst door de wethouder Duurzaamheid Rabin Baldewsingh
19.30 uur: Aanvang Stadsgesprek met panel en publiek
20.30 uur: Optreden Dolf Jansen over ‘Duurzame economie’
21.00 uur: Afsluiting door gespreksleider Joost Karhof
Reactie van wethouder Economie Henk Kool
Dankzegging door wethouder Rabin Baldewsingh
21.15 uur: Borrel in de foyer
22.15 uur: Einde

Het stadsgesprek is in de Nieuwe Kerk. U bent van harte welkom! Meld u aan voor het stadsgesprek via onderstaand aanmeldformulier.