TECHNIEKEN VAN HUISSCHILDEREN

VOOR BEROEPSSCHILDERS

EN DOE-HET-ZELVERS

 

Guram Kochibrolashvili

 

Guram Kochibrolashvili, eigenaar van Kochi Restauratie en Schilderwerk en directeur van KochiToon Innovations BV, www.kochischilderwerk.nl, is huisschilder, uitvinder en wetenschapper. Hij heeft zich, vanuit wetenschappelijk standpunt, beziggehouden met onderzoek naar de belangrijkste oorzaak van de problemen bij het schilderwerk, n.l. vocht, en het gebruik van traditionele en moderne materialen.

Als resultaat van dit onderzoek ontwikkelde hij enkele efficiënte manieren om vochtophoping te verhelpen en te voorkomen, en het nut hiervan is inmiddels door de jaren heen bewezen. Een van zijn regels, die in het boek toegelicht wordt, is: ‘Niet kitten!’ Ook herontdekt hij een oeroud recept voor het verbeteren van verven. Deze kennis is in dit boek verwerkt en kan van groot nut zijn bij de keuze van materialen voor het huisschilderen, ten behoeve van een optimaal resultaat. Het boek is rijk geïllustreerd met toepasselijke tekeningen en kan van nut zijn voor zowel beroeps- als amateurschilders.

De auteur is tevens lid van Ondernemers Sociëteit Scheveningen.

 

Endossement:

‘Schilders zijn trots op hun vak. Dat merk je aan de manier waarop ze met hun gereedschappen omgaan, en soms die van hun overgrootvaders koesteren en bewaren. Je merkt het ook aan de graagte waarmee ze over hun vak vertellen. Dat komt ook omdat schilderen geen “wetenschap” is: iedere schilder doet het nèt even anders en heeft daar zijn redenen voor. Niet elke schilder is ook een schrijver. Guram Kochibrolashvili is dat wèl: hij put uit zijn jarenlange praktijkervaring en vertelt er helder en begrijpelijk over. Dit boek zit vol met het soort ultra-handige tips die je anders alleen in direct contact met een vakman zou kunnen leren kennen. “De regel van de twee vaten”: kom er maar eens op, maar werken doet het wèl! Een boek voor vakmannen om er hun eigen vakmanschap mee te vergelijken, en voor beginnend amateurschilders om er veel, heel veel uit te leren.’

Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van SchildersVakkrant en www.schildersvak.nl , beide uitgaven van Eisma Bouwmedia

ISBN 978-90-77820-29-2

Redacteur: Maria Toonen

Illustrator: Anna Lubok, www.annalubok.com

Zacht full-colour kaft met hoogglans laminaat

Formaat: 152 x 229 mm

Aantal pagina’s: 94

Illustraties: 34 pentekeningen en 22 foto’s

Prijs: € 16,00 excl. verzendkosten en excl. 6% BTW

© Uitgever Kochi Books, 2012
van Beverningkstraat 40, 2582 VJ Den Haag
Tel.: 070 352 15 65
Website: www.kochischilderwerk.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

technieken van