Titel Bijeenkomst Culturele Hoofdstad in Muzee (DHCH2018)
Organisatie
Locatie Muzee, Neptunusstraat 90-92
Datum 17 januari 2012
Tijden 19:00 uur
Omschrijving

Bijeenkomst Culturele Hoofdstad in Muzee

De gemeente Den Haag wil in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa worden en roept daarbij de hulp in van alle bewoners van de gemeente. Voor de inwoners van Scheveningen wordt dinsdag 17 april een aparte bijeenkomst gehouden in Muzee Scheveningen aan de Neptunusstraat 90.

 

De bijeenkomst in het museum is vooral bedoeld om suggesties van Scheveningers te verzamelen voor Den Haag Culturele Hoofdstad, vertelt Koen Herfst van de stichting die probeert de prestigieuze titel voor Den Haag binnen te halen. ‘Scheveningen is een zeer belangrijk onderdeel van onze gemeente, met een eigen traditie en vaak ook een eigen mening. Die willen wij graag horen op 17 april, want het is echt heel belangrijk dat iedereen mee kan doen in 2018.’

 

Den Haag wil culturele hoofdstad zijn om al het moois dat de stad op cultureel gebied heeft, nog eens goed onder de aandacht te brengen, vertelt Herfst. ‘Het levert de stad gewoon geld op, aan hotelovernachtigen bijvoorbeeld, of aan taxiritten, restaurantbezoekjes en trips naar attracties. Maar bovenal is het jaar ook een unieke kans om een aantal dingen blijvend te regelen. Zodat we ook na 2018 nog baat hebben van de titel. Cultuureducatie bijvoorbeeld. Of mooie podia voor de stad.’

Naast Den Haag zijn ook Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Leeuwarden in de race om culturele hoofdstad van Europa te worden in 2018.

 

Muzee Scheveningen

Directeur Paul de Kievit van Muzee is blij met de keuze voor zijn museum als lokatie voor de bijeenkomst op dinsdag 17 april. ‘Ik weet zeker dat er onder de Scheveningers heel veel goede ideeën zijn voor evenementen en projecten die we in 2018 kunnen organiseren. Deze kans mogen we gewoon niet laten liggen.’ Centraal op de bijeenkomst in Muzee staan de suggesties van de bezoekers zelf voor 2018.

 

Iedereen is 17 april vanaf 19.00 uur welkom in Muzee aan de Neptunusstraat 90.

meer info www.dhch2018.nl

Den Haag wil in het jaar 2018 de culturele hoofdstad van Europa zijn. De komende maanden wordt gewerkt aan de plannen daarvoor. In 2013 wordt bekend welke Nederlandse stad culturele hoofdstad wordt. Den Haag heeft alle troeven in handen om te winnen: festivals, musea, het Vredespaleis, toneel, duizenden jazz- en popmuzikanten, de zee… En u!

Den Haag wil culturele hoofdstad zijn om al het moois dat de stad op cultureel gebied heeft, nog eens goed onder de aandacht te brengen. En ook niet onbelangrijk: het levert de stad gewoon geld op. Maar bovenal is het jaar ook een unieke kans om een aantal dingen blijvend te regelen. Zodat we ook na 2018 nog baat hebben van de titel. Cultuureducatie bijvoorbeeld. Of mooie podia voor de stad.

Naast Den Haag zijn ook Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Leeuwarden in de race om culturele hoofdstad van Europa te worden in 2018. Als Den Haag deze wedstrijd wint gaan we dat natuurlijk met alle Hagenaars vieren. Daarom willen wij graag nu al een afspraak met u maken.

Wilt u zelf iets organiseren?

Heeft u een mooi idee.

Wilt u iets moois in Den Haag onder de aandacht brengen?

Of maken we gewoon een date voor een concert, een museumbezoek of iets anders in 2018?

Laat het ons weten!

Bouw mee aan de stad zonder muren

Praat mee over Den Haag Culturele Hoofdstad op de website www.dhch2018.nl (Bouw mee)

Daar kunt u ook uw idee delen met anderen. Wat moet groter, kleiner of anders? Wat mist er in Den Haag? Alle ideeën maken kans ook daadwerkelijk in 2018 uitgevoerd te worden. Alles kan in Den Haag! Stad zonder muren, vrijplaats voor grenzeloos denken!