Uitnodiging van de gemeente Den Haag aan de ondernemers van Stadsdeel Scheveningen voor de discussieavond "het Buurthuis van de Toekomst." op 15 februari 2012, bij Chizone, 2e Messtraat 108. De avond start om 19:00 uur tot 22:00 uur. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Graag verneemt de gemeente van ondernemers hoe zij hier tegen aan kijken en welke rol zij kunnen spelen om een win-win situatie te creëren.

De ambitie van dit College van gemeente Den Haag is om de ‘civil society’ te versterken. Dit wil het College doen door organisaties in de wijk beter met elkaar te laten samenwerken, vrijwilligerswerk te stimuleren en accommodaties efficiënter te benutten. Op centrale plekken in de buurt kunnen burgers elkaar ontmoeten en voor tal van activiteiten en diensten terecht op het gebied van welzijn, sport, zorg en onderwijs. Door functies met elkaar te combineren worden meer burgers bereikt, biedt dit kansen om kosten te besparen en kansen om de inhoudelijke samenwerking te versterken en daardoor ondermeer een grotere sociale cohesie te bewerkstelligen.

Deze gedachte wordt het ‘buurthuis van de toekomst’ genoemd. Bijvoorbeeld de sportkantine waar ouderen terecht kunnen om een kaartje te leggen, brede scholen waar na schooltijd door wijkbewoners gesport kan worden of een zorginstelling waar activiteiten voor senioren uit de buurt worden georganiseerd. Om tot het buurthuis van de toekomst te komen is een integrale aanpak nodig vanuit de sectoren welzijn, sport, onderwijs, jeugd en zorg. Dit betekent een andere benadering van de manier waarop verschillende organisaties op het gebied van welzijn, zorg, sport, onderwijs en jeugd actief zijn. De Sportbank organiseert in opdracht van de gemeente Den Haag 10 stadsdeelinspiratiebijeenkomsten. Uitgangspunt is dat in ieder stadsdeel een grootschalige bijeenkomst wordt georganiseerd. De genodigden zijn onder andere bestuurders van sportverenigingen, onderwijskoepels, welzijnsinstellingen, zorginstellingen, bedrijven en directeuren van basisscholen en zorginstellingen. Vanuit de gemeente zijn de directeuren, accounthouders per sector en thema - en materiedeskundigen aanwezig, en, indien aan de orde, vertegenwoordigers van andere diensten, maar in ieder geval van het betreffende stadsdeel. Wethouder K. Klein zal op woensdagavond 15 februari deze avond openen om 19.30u in de voormalige Lourdeskerk (nu genaamd Chizone) aan de 2de Messtraat 108.

Wilt u hier over mee denken en discussiëren dan kunt u zich aanmelden via: Aanmelden voor 12 februari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." data-mce-href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kitty Kookman van de Sportbank 06-46607071