VMBO - Johan de Witt Scholengroep
Sector richting :                        :Sport, Dienstverlening & Veiligheid
Klas                             :4e Klas
Start stage                    :2 februari 2009
Einde stage                  :13 februari 2009

Stage werkzaamheden            
Ondersteuning bij het organiseren van diverse buiten sporten, helpen in  zwembaden, ondersteuning bij Fitness bedrijven, ondersteuning bij Gymlessen, assisteren bij sport uitleen, enz.
Veiligheid
Assisteren bij eenvoudige politie taken, (JTT) assisteren bij beveiligingswerkzaamheden/meldkamer assistentie

Dienstverlening
bij HTM, receptie werkzaamheden in hotels of bij bedrijven met een receptiefunctie.  Ondersteuning bij VVV, dienstverlening bij maatschappelijke instellingen.

Stageboek     
:Er wordt gewerkt met een stageboek, de leerlingen maken een dagverslag van de werkzaamheden en hebben enkele gerichte opdrachten waaronder het houden van een interview. Wilt u meer weten over de stageopdrachten kijk dan in de map stageboek SD&V


Accountmanager
Mirjam Kerkman - van Boles
Johan de Witt Scholengroep
Onderwijs Service Punt / Arbeidstransfer Unit AU
Nieuwe Duinweg 10
2587 AC Den Haag
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
telefoon: 070-3312375
mobiel: 0643351463 

Let op: werkzaam van woensdag tot en met vrijdag


VMBO stage waarom en wat kunt u verwachten

Een VMBO-leerling volgt een voorbereidende opleiding voor het middelbaar beroepsonderwijs, waarin de stage een belangrijk onderdeel is van de gehele opleiding. Middels deze stage maakt de leerling kennis met het beroep en werkzaamheden en ontwikkeld hij praktische vaardigheden en een juiste werkhouding. Gedurende de opleiding moet de VMBO-leerling een belangrijke keuze maken voor een richting m.b.t. een vervolgopleiding. Mede door het organiseren van de stages, bieden wij de leerling de mogelijkheid tot het maken van een weloverwogen, bewuste en goed onderbouwde keuze m.b.t. een vervolgopleiding. Bovendien blijken stages leerlingen te helpen bij het vinden van werk als zij eenmaal hun vervolgopleiding hebben afgerond. 

De afdeling arbeidstransfer Unit (AU) van de Johan de Witt Scholengroep is verantwoordelijk voor het organiseren van de diverse stages binnen het VMBO. Het contact tussen de school en het bedrijf komt veelal allereerst door deze afdeling tot stand en zij zorgt voor alle formaliteiten rondom de stageorganisatie. De stagecoördinator van school speelt ook een belangrijke rol in de stageorganisatie. Hij is verantwoordelijk voor de leerlingenmatch en draagt samen met AU ervoor zorg dat alles volgens afspraak verloopt.  

De leerling neemt telefonisch contact op met de stagebedrijven om een kennismakingsgesprek af te spreken. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt ook de stageovereenkomst doorgenomen en ondertekend. Tijdens de stage zal de leerling worden begeleid door een stagebegeleider vanuit school, die ook bij het bedrijf langs komt om samen met de leerling en de werkbegeleider de stage te evalueren.  

Voor u als stagebedrijf is het dus van belang te weten dat onze leerlingen nog geen beroep hebben geleerd maar zich tijdens deze voor de leerlinge zo belangrijke stage hierop oriënteren.