www.petertazelaar.nl

2011-05-05_bevrijdingsdag_tazelaar

Geachte Stadsdeel Scheveningen ondernemers, 

Op 5 mei a.s. organiseert Stichting Peter Tazelaar in samenwerking met Musical Soldaat van Oranje en Hotel Kurhaus Scheveningen een uniek en groots evenement, getiteld Soldaten van Oranje. Rendez-vous in Scheveningen. Doel van dit evenement zal zijn het ‘in het zonnetje zetten’ van veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om nog in leven zijnde helden – gemiddelde leeftijd 85+ - die actief hebben deelgenomen aan de bevrijding van Nederland: geheim agenten, Engelandvaarders, marinemensen, vliegers en verzetsmensen. 

De veteranen krijgen een programma aangeboden dat er als volgt uitziet:

Om 13:00 uur zal op het Scheveningse strand een re-enactment plaatsvinden van de beroemde landing van Peter Tazelaar en Erik Hazelhoff Roelfzema in 1941 (zoals verfilmd in ‘Soldaat van Oranje’). De landing zal worden uitgevoerd met behulp van een originele Britse Motor Torpedo Boat (‘MTB’). Dit schouwspel zal door onze gasten vanaf het terras van het Kurhaus te volgen zijn.

Om 13:15 uur zal aan de veteranen een lunch worden aangeboden in de ‘Jacob Pronkzaal’ van Hotel Kurhaus . Tijdens deze lunch zullen leden van de cast van de musical Soldaat van Oranje een muzikaal optreden verzorgen.

Vanaf 14:30 uur zal een veiling plaatsvinden, waarbij drie werken van de kunstschilder Gijs Donker onder de hamer gaan. Het gaat om portretten van de Soldaten van Oranje Peter Tazelaar, Erik Hazelhoff Roelfzema en Chris Krediet. 

Tot slot krijgen de veteranen – mede namens de musical Soldaat van Oranje - een cadeau aangeboden en een tocht op de MTB.

Na 15:00 uur worden de veteranen met speciaal vervoer naar de Scheveningse haven gebracht om daar aan boord te gaan van de MTB.

Om onze oorlogshelden een zo mooi mogelijke dag te kunnen bezorgen, benaderen we particulieren, bedrijven of instanties die hun naam als sponsor aan dit evenement zouden willen verbinden. Specifiek zijn we op zoek naar een sponsor die bereid is een bedrag van 2.500 euro sponsorgeld (excl. btw) ter beschikking te stellen. Hier staat tegenover dat de naam van de sponsor desgewenst naar voren zal worden gebracht d.m.v. banners op onze website, een vlaggetje op de MTB, maar tevens in de pers en op TV). Daarnaast heeft de sponsor recht op een tafel van 10 personen tijdens de lunch, een tiental exemplaren van het boek De Grote Tazelaar en een tochtje op de MTB.  

Indien u interesse heeft om als sponsor op te treden, kunt u contact opnemen met         

Edwin Beumer, tel. 0647292858, e-mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Bij voorbaat dank voor uw belangstelling