Titel

“Den Haag Internationale Zone: een brug tussen lokaal en mondiaal "

organisatie Gemeente Den Haag
locatie Stadskwekerij, Kwekerijweg 8a, 2597 JK Den Haag
datum 25 oktober 2010
tijden 9:45 - 13:00 uur

omschrijving

Presentatie en discussie met drs. Johan van Zoest, stedelijk ecoloog van de gemeente Den Haag, en een rondleiding door de Stadskwekerij met de manager, Rob Jansen.

Ik heb de eer u uit te nodigen voor een presentatie en discussie op maandag 25 oktober met het thema "Den Haag Internationale Zone: een brug tussen lokaal en mondiaal".

De discussie is onderdeel van het project Haagse Brug in het stadsdeel Scheveningen. De Haagse Brug is gericht op het bij elkaar brengen van lokale en internationale bewoners door het organiseren van diverse evenementen waarbij beide partijen elkaar kunnen ontmoeten en meer te weten komen over de omgeving waarin ze leven .

Het Internationale Zone debat wordt georganiseerd in samenwerking met het Centre Europe Direct, een informatiecentrum over de EU, gelegen in het atrium van het stadhuis.
De locatie is Stadskwekerij Den Haag op 25 oktober 2010 (Kwekerijweg 8a, 2597 JK).

Willem Post,internationaal adviseur van het college van Burgemeester en Wethouders – Haagse Brug-programma –  zal de openingsspeech houden. Daarna zal drs. van Zoest een visie op het grootste stadspark in West-Europa geven, dat in Scheveningen moet komen. Na de presentatie van dr. van Zoest, zal het publiek worden uitgenodigd om ideeën aan te dragen. De voorzitter van deze bijeenkomst is Casper van der Feltz , Project Manager Internationale Zone, dienst Ruimtelijke Ordening.

Breng ideeën uit uw land van herkomst of uw reizen in. Denk na over fantastische stadsparken die u heeft bezocht, of over de dingen die je graag zou willen zien in een stedelijk park. Neem foto's, downloads of stekjes mee.

Er zijn twee sessies; de verdeling van het programma is als volgt:


9.45 Welkom en koffie
10:30 Opening door Willem Post
10:40 Verdeling van groepen

Eerste Groep
10:45 Lezing over het centrale thema door drs. van Zoest
11:05 Discussie met het publiek
11:30 Rondleiding door de Stadskwekerij

Tweede Groep
10:45 Rondleiding door de Stadskwekerij
11:30 Lezing over het centrale thema door drs. van Zoest
11:50 Discussie met het publiek

12:15 Netwerken (en lichte lunch)
13:00 Einde van het evenement

Voor meer informatie en om uw deelname te bevestigen, neemt u vóór 20 oktober a.s. contact op met Anne McDonald, Office Manager bij ACCESS Den Haag, tel. ( 070)  345 1700 (op werkdagen tussen 10 en 16 uur) of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik verheug me u te mogen verwelkomen op 25 oktober. 

Vriendelijke groeten

Willem Post

Internationaal adviseur van het college van Burgemeester en Wetghouders- Haagse Brug programma.

Johan van Zoest is stedelijk ecoloog voor de stad Den Haag, senior hoofdplanoloog bij de gemeente Amsterdam en docent stedenbouw aan de Universiteit van Eindhoven. Hij heeft een breed scala aan ervaring met duurzame stedelijke groene planning, voornamelijk in de regio Amsterdam. Begin 2010 werd hij benoemd tot de stedelijk ecoloog van Den Haag. Zijn taak is om de balans tussen groen, bebouwde gebieden en water te versterken om de aantrekkelijkheid en het concurrentievermogen van de stad te verbeteren. Johan, het aansluiten van 'mondiaal' en 'lokaal' is een uitstekende voorwaarde voor zowel lokaal als economisch succes en mondiale duurzaamheid.

De Stadskwekerij werd opgericht in 1907.

Jaarlijks voorziet de Stadskwekerij Den Haag van duizenden bomen en tienduizenden planten. Deze worden gebruikt in parken en plantsoenen, op rotondes en op andere creatieve manieren om schoonheid toe te voegen aan de stad van Vrede en recht. Vanwege haar ervaring en deskundigheid koopt de kwekerij prijstechnisch gunstig in, bewaakt de kwaliteit en fungeert als distributiecentrum. De Stadskwekerij wordt ook gebruikt als tijdelijke vrijplaats voor goede bomen die bestemd zijn voor verplanting. Ook functioneert de kwekerij als kennis- en adviescentrum over het toe te passen sortiment en de voorwaarden voor de groeiplaats van de plantmaterialen.

meer info

Nuttige link: http://www.haagsebrug.org/

haagse_brug