Ondernemers geven uitleg havenprojecten
Scheveningen - Geen zee te hoog voor de vier grote ondernemers van tal van havenprojecten op Scheveningen. Bekende namen en gezichten, waaronder Jan de Bruijne van NibruZee projectontwikkeling met zijn project HoZee, de grote sponsor van vele Scheveningse (liefdadigheids)activiteiten en projecten Henk Groen, Rob van Hoogdalem eigenaar van KBM BV betrokken bij een groot project in de tweede haven en Dick de Jong bekend uit de Scheveningse politiek en de man met visie voor Scheveningen in het algemeen en tal van kleine en grote ontwikkelingsprojecten, waren vorige week maandagavond 29 september op de netwerkbijeenkomst van de Ondernemers Sociëteit Scheveningen in restaurant ‘De Albatros’.

De heren waren druk doende, met behulp van een deskundige architect, de volle bak ondernemers, belanghebbenden, belangstellenden en bekende personen uit de Haagse politiek, een perfecte uitleg te geven over hun drastische plannen, ideeën en werkzaamheden met betrekking tot de tweede haven.
Nog onvoldoende op de hoogte van de komende financiële impasse enkele dagen later in de bankwereld gaven de drie sprekers op de maandelijkse netwerkavond van de Ondernemers Sociëteit Scheveningen een bevlogen en uitgebreide toelichting over hun plannen voor de tweede haven. Ook werd stilgestaan hoe nu verder te gaan in een economisch en financieel mindere tijd.
Jan de Bruijne wist zijn toehoorders te boeien met zijn plan voor mooier en sociaal wonen aan de haven en wist ten slotte velen te winnen met zijn uitspraak: “Ondernemen is meer dan alleen maar geld verdienen. Let ook op de sociale aspecten. Woningen, winkels en bedrijfsruimten moeten in de toekomst de Scheveningse havens (weer) nieuw leven inblazen”. Torenhoog bouwen op Scheveningen is volgens hem niet het einddoel. De vuurtoren zal wellicht nog het hoogste punt blijven. Of gaat het licht uit?
Reder Henk Groen liet op de hem eigen en bescheiden wijze weten zeker het belang van de visserij en de visverwerkende industrie op Scheveningen te blijven verdedigen. Ook de jachthaven heeft in zijn plannen toekomst. Ook de tweede spreker Rob van Hoogdalem, vanaf 1998 zakelijk druk bezig op Scheveningen, sprak over zijn bijzondere aandacht voor de visserij en de offshore in de eerste haven en verder wensen voor museale activiteiten. Vooral aan de werkgelegenheid op Scheveningen moest volgens hem hard gewerkt worden.
Als derde en laatste spreker van de avond hield onderneemster Mariska van den Berg, begaan met de economische, culturele en sociale projecten op Scheveningen, een pleidooi voor het project ‘Openluchtmuseum Scheveningen’ en liet de aanwezigen kennis maken met het project, alsmede de verwachtingen en de plannen.
De volgende netwerkbijeenkomst van de Ondernemers Sociëteit Scheveningen is maandag 27 oktober 2008, 19.30 uur in restaurant ‘De Albatros’.